Gästbok

Skriv gärna i gästboken om du har några frågor, information som du tror kan vara intressant eller om du vill komma i kontakt med mig.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
81 inlägg.
Sven Holdar Sven Holdar skrev den 25 maj, 2022 den 12:51:
Hej Tommy, Jag vet inte om du fick min information som jag skickade brevledes efter mitt och Leifs besök för några sedan. Inte säker på att den kom till rätt adress. Men om inte, kan jag ta med det igen. Jag, mina kusiner och min syssling Marianne (vi är flera stycken i släkten nu som delar intresset för släktforskning) som forskat mer på släkten Hålldahl än jag och som jag träffade på MyHeritage funderade på att ta en sväng upp till Göksnåre med omnejd i någon dag i sommar. Då du är den som vet mest om allt vad gäller detta, tror du vi skulle kunna komma förbi någon gång i andra halvan på juni eller i juli?
Daniel Karlström Daniel Karlström skrev den 10 februari, 2022 den 21:18:
Hej! Jag ska kolla med pappa om han har någon/några gamla bilder ifrån Göksnåre. Vad roligt, att det finns ett flygfoto från 1958, det skulle vi verkligen vara intresserade av att se. Kanske, att det går att få tag i ett sådant flygfoto, borde ju kunna gå på nåt vis, har du någon aning, hur man går tillväga. Så intressant å roligt.
Svar från admin: tommyedlund
Det gjordes förr ganska många flygfotograferingar för att sälja tavlor till husägarna. Företaget Svenska Aerobilder har köpt upp många av dessa arkiv och säljer nu bildfiler. De tar ganska duktigt betalt men vi har köpt just denna och gjort en stor tavla. En person, som jag tolkar som en av dina fastrar, är med på bilden.
Daniel Karlström Daniel Karlström skrev den 9 februari, 2022 den 11:29:
En väldigt fin hemsida, måste jag säga. Emil och Helmina Karlström var min farfars mor och far, min pappa är Kenneth Karlström och son till Anna och Evert Karlström. Min pappa var 17 år, då de flyttade till Böle, så han har många minnen ifrån Göksnåre. Ett fint litet ställe i Göksnåre.
Svar från admin: tommyedlund
Hej, roligt att du tycker om hemsidan. Vi hade besök av en hel del av din släkt för ett antal år sen. Det är jag och min familj som, sen 31 år, äger det hus de bodde i. Det vore väldigt spännande om du ville höra av dej och berätta om din fars minnen härifrån (tommy.edlund@hotmail.se) Finns det några gamla bilder ? Vi har ett stort flygfoto i färg från 1958, kom gärna förbi och titta om ni vill.
Matilda Louis Matilda Louis skrev den 25 januari, 2022 den 22:48:
Hej vilket fint jobb som gjorts här! Jag söker en Mats/Mattsson Ers från Göksnåre. Vi har tydligen en silversked, berättade mamma, med hans initialer och år 1875. Om någo har en aning får ni gärna hojta, det är alltså min mormors morfar jag söker om jag fattat allt rätt. Kan finnas en Johan eller Jan Ers i släkten också men tyvärr har jag inte så många att fråga längre. Mvh/Matilda
Svar från admin: tommyedlund
Hej Matilda. Spännande att du hittat släkt härifrån. Jag ska naturligtvis hjälpa dej att hitta rätt på denna person. Jag svarar på ditt mail med några frågor så vi kommer vidare.
Anna-Lena Jarl Anna-Lena Jarl skrev den 20 januari, 2022 den 22:12:
Hej! Hamnade här av en slump. Min mamma Maj-Britt född Magnusson, Vavd. Dotter till Elvy Holmgren syster till Magnus Holmgren som jag hittade på en bild. Min mormor, Elvy, gick bort när mamma var 6år. Min morfar (Magnus Ohlsson, bror till Hjälmar som vävde, och mormor byggde på sitt hus i Vavd men eftersom mamma föddes 1940 var morfar inkallad. Mormor bodde då med mamma i ett litet hus på tomten i Göksnåre. Göksnåre har alltid haft en speciell plats i mitt liv så att snubbla över den här sidan var så roligt. Finns det någon som vet något om min mormor Elvy Holmgren så vore det fantastiskt roligt. Stort tack !!! Mvh Anna-Lena boendes i Uppsala
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du hittat din släkt här. Magnus Olssons sonson Svante och Magnus Holmgren Mattias finns båda här i byn. Jag ska kolla med dem om de vet nåt mer om din mormor. Hör gärna av dej och berätta mer om din mormor, din mor och dej. Du kan maila mej på: tommy.edlund@hotmail.se
Fredrik Ehmer Fredrik Ehmer skrev den 5 januari, 2022 den 21:51:
Hej! Hittade din sida av en slump när jag sökte på mina släktnamn. Min farmors far var Axel Hållman, som du skrivit om i dina biografier. Farmor Ingrid Ehmer är idag 95 år och har ofta berättat om vår familjehistoria, vilken jag värderar högt. Tack för ditt arbete med denna sida och hör gärna av dig om du tror att vi kan komplettera med något. Allt gott och god fortsättning
Svar från admin: tommyedlund
Roligt att du tyckte om vad du hittade här. Jag är alltid intresserad av nya uppgifter. Jag mailar dej.
Gunilla Larsson Gunilla Larsson skrev den 29 december, 2021 den 14:23:
Hej! Vilket arbete du lagt ner! Imponerande! Min morfar nämns i texten, Karl Ture Forsberg, så kul! Han benämns som oäkting, vilket han var när han föddes! Men hans föräldrar gifte sig senare, trots att de var kusiner! Några namn bland mina släktingar har blivit fel. Hör av dig om du vill ha rätt uppgifter!
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tycker om hemsidan. Jag vill naturligtvis ha så mycket rätt uppgifter som möjligt. Det är bara tacksamt att få hjälp av den som sitter inne med dessa.
Malin Strömberg Malin Strömberg skrev den 21 september, 2021 den 15:27:
Jag blev så glad att få reda på lite mera om min släkting Lydia Hedvig Bolin. Har du stött på mera information om släkten Bolin från västland?! Så är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Mvh Malin Strömberg
Svar från admin: tommyedlund
Hej Mailin! Jag har nu kompletterat berättelsen med Lydia Hedvigs liv och barn. Om du vet mer efter det jag skrivit så hör gärna av dej på mail. (tommy.edlund@hotmail.se) Om du söker på Bolin på hemsidan så finns det fler, jag vet inte om de tillhör samma släkt. Hälsningar Tommy
Leena Marandi Åker Leena Marandi Åker skrev den 19 augusti, 2021 den 08:52:
Hej! Vi har sommarstuga på Lugna vägen i Ängskär. På tomten finns en fd kolmila. Vet du något om den eller området i övrigt? Vänliga hälsningar Leena Marandi Åket Tfn 0727301432
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Hela området tillhör den urspungliga GöksnårebynI och i och med att de flesta hemman i byn blev uppköpta av Leufsta bruk hamnade markerna senare i skogsbolaget Korsnäs ägo. I början på 1960-talet styckade de av området och sålde ut tomter för sommarstugor. Det styckades av betydligt fler än de som idag är egna fastigheter. Vad jag har hört berodde det på att tillgången på dricksvatten inte räckte till. Kolmilor fanns överallt i trakterna, sen 1600-talet för att skapa träkol till bruket men efter att det lades ner 1926 fortsatte man att kola tills siutet av andra världskriget. Den träkolen skeppades ut via Kolhuset på Ängskärsklubb, det som nu återuppbyggts. Nu finns kartorna att beskåda. Titta under Bilder. Det är Block 12 som visar den yta som blev sommarstugeområdet. Där finns åtminstone 2 kolmilor redovisade. Båthusfjärden, Handviken och Torpet Rundskär får man ha som utgångspunkt. Tänk också på att den nuvarande asfaltvägen är i en ny sträckning som inte finns 1924.
Mona Sundberg Mona Sundberg skrev den 14 juni, 2021 den 19:22:
Hej! Vad roligt att läsa om gården"Skäret". Om jag fattar det rätt är det där jag är född och uppvuxen till 9 års ålder. Pappa Henning Holmgren mamma Iris Holmgren.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tyckte om att läsa om Skäret. Är det Henning f 1923 och Iris f 1931 som är dina föräldrar? Jag har inte, som du ser, noterat att de bodde här och att du föddes här. Maila gärna och fyll i mina luckor så kan jag komplettera berättelsen om Skäret. Maila: tommy.edlund@hotmail.se
Bengt Nydahl Bengt Nydahl skrev den 21 mars, 2021 den 15:06:
Har först nu vid 65 år ålder upptäckt att min farmor hade en bror som hette Johan Gotfrid Nydahl som näms i Göksnåres Historia.
Svar från admin: tommyedlund
Hej, då har du avlägsen släkt här i byn! Vet du hur Johan Gotfrid hamnade i Uppsala?
Per-Ulf Allmo Per-Ulf Allmo skrev den 12 februari, 2021 den 20:09:
En otroligt gedigen forskning. Jag har visserligen förfäder i Hållnäs, men för närvarande försöker jag sammanställa vilka som har spelat nyckelharpa genom tiderna. Jag har ett foto som jag gärna skulle vilja vem det föreställer, men det går visst inte att bifoga här.
Svar från admin: tommyedlund
Hej! Du kan väl maila bilden till mej så ska jag kolla om det går att få fram nåt. Du har väl sett min berättelse om han som hamnade i Årsta hos Årstafrun som nyckelharpsspelare ? Han spelade bla för CM Bellman. Läs om Hans Hansson Hollstrand/Hollinder under Personer. Hälsningar Tommy tommy.edlund@hotmail.se
Maria Zettergren Maria Zettergren skrev den 27 januari, 2021 den 16:11:
Hej! Vilken lyckosam googling. Här hittade jag min farfar Fredrik Zettergren, son till Johanna Ersdotter. Fredrik fick en son, min pappa, utanför äktenskapet. Han växte dock upp hos sin far och hans hustru Helena i Duvbo. Pappa är borta sen 10 år men jag minns att han berättade som sin barndom och även faster Edla som omnämns. Jag bor i Strängnäs och tydligen var de båda unga männen här och jobbade som drängar. Nu blev jag ju väldigt nyfiken på vilken gård det kan ha varit.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Vad roligt att du hittat dina anor i Göksnåre. Det hemman som hon föddes i kan du läsa om under rubriken Fastigheter, Göksnåre nr 4, Sörgården. Adressen är idag Göksnåre 223 och där bor Leif Sörehall som du då är släkt med på långt håll. Hör gärna av dej om du vill hjälpa mej fylla på i historien om och efterJohanna och Fredrik Hälsningar Tommy
Charlotta Lindgren Charlotta Lindgren skrev den 19 september, 2020 den 14:52:
Hej! Väldigt intressant att läsa! Min mormor är Sonja SJökvist och hennes föräldrar är Berta Sandmark och Per (Pelle) SJökvist. Peller och Berta uppfostrade Sonjas dotter Ann Sjökvist (min mamma)
Svar från admin: tommyedlund
Hej, roligt att du tycker om läsningen. Det är fortfarande ett fint gammalt hus dina släktingar bodde i. Adressen är idag Göksnåre 143.
Sara Lindhé Sara Lindhé skrev den 28 juli, 2020 den 14:02:
Hej, Vilken fantastisk hemsida, ett gediget och välskrivet arbete och jag är väldigt lyckligt lottad att du har skrivit så mycket om mina anor från Skaten. Jag hade ingen aning om att jag hade släkt i dessa trakter. Spenderade många långa sommarlov på Länsö hos mormor och morfar, och det är på morfars sida jag kan leta mig tillbaka till Hans Hansson och Margareta Johansdotter (Sats) via Jacob Hollstrand. Är rätt övertygad om att morfar inte heller hade en aning om detta släktband. Nyfikenheten hoppas jag på att stilla med ett framtida besök i trakten men till dess ser jag fram emot att läsa mer från dig och gräva i kyrkböcker. Vänligen, Sara Lindhé
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tycker om hemsidan. Hör av dej den dag du vill göra ett besök i trakten, du är välkommen till mej och du har avlägsna släktingar i byn Skaten. Jag hoppas du inte har missat Jacob Hollstrands bror Hans och hans berättelse som inbegriper både Bellman och Årstafrun.
Pia Ekeroth Pia Ekeroth skrev den 24 juli, 2020 den 22:51:
Så kul att få träffa dig idag Tommy och prata om Nyhem. Kollar foton när jag kommer hem o ser vad jag kan hitta! Ha en fortsatt fin sommar!
Stefan Larsson Stefan Larsson skrev den 6 juni, 2020 den 18:20:
Vilket imponerande jobb som gjorts för att beskriva Göksnåre och dess historia. Hittade ett foto av min farfar Karl Larsson från hans ungdom som jag aldrig sett tidigare, mycket roligt.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Stefan, roligt att du tycker om hemsidan. Det har sagts mej att du har/ har haft lite koll på gamla vägdragningar genom skogarna. Du kan väl höra av dej på mail eller varför inte komma förbi oss nån gång i sommar. Hälsningar Tommy
Birgitta Nordblom Birgitta Nordblom skrev den 8 april, 2020 den 08:41:
Hej! Släktforskar sen 35 år tillbaka och började känna att jag nu kommit till vägs ände (har koll på de flesta av mina anor fr sl 15-1700-talet)! Min mor var genuin småländska, min far delade sin bakgrund mellan Bohuslän o Uppland! Det var min ff som hade alla sina rötter i Uppland/Vallonien. I Uppland är det fr a bruksorterna och Hållnäs, Julö som finns representerade. För några veckor sedan DNA-testade jag mig hos ”FamilyTree” och fick svaret för en knapp vecka sedan. Jag har alltså helt nyligen börjat titta på mina matchningar och upptäcker till min förvåning många gemensamma träffar med Åland/Finland och svenska ostkusten. Helt nytt för mig! Nu till mina frågor och funderingar: finns det historiskt kända kopplingar mellan dessa platser och är det isf gm vallonerna eller Hållnäsfolket? MVH, från vår sommarstuga på Årnäshalvön, i Halland, Birgitta Nordblom.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Birgitta! Det är en intressant fråga du ställer, jag har själv funderat på detta. Jag har inte någonstans i min forskning stött på någon koppling till Åland. Vallonerna var ju smeder även om många av dem blev kolare och annat så där tror jag inte att det finns någon speciell anledning till varför de skulle ha kontakt eller förbindelser över havet. I Hållnäs var väldigt många fiskare på hel- eller deltid men det var främst kustfiske. Säkerligen fanns det de, speciellt på senare tid, som hade kontakter där men jag tror att det var mer vanligt längre söderut efter kusten. Från Grisslehamn fanns tex postbåten som seglades och roddes till och från Åland.
Per-Olov Jernström Per-Olov Jernström skrev den 7 april, 2020 den 15:01:
Mycket intressant läsning som jag kanske kan få nytta av i min egna släktforskning då jag vet att jag har förfäder som kommer från Hållnäs. Pelle från Larsbo, Österlövsta.
Ove Löfqvist Ove Löfqvist skrev den 16 mars, 2020 den 15:26:
Mycket bra skrivet avsnitt om Rundskär? Men berätta hur du hittade Anna Brita Löfs dödsdatum och plats. Har sökt henne i flera år och hon försvann i Uppsala.?
Svar från admin: tommyedlund
Hej och tack. Jag letade i de olika församlingarna i Uppsala och hittade henne i Uppsala Domkyrkoförsamlings inflyttningslängd. Den har ett eminent personregister.