Gästbok

Skriv gärna i gästboken om du har några frågor, information som du tror kan vara intressant eller om du vill komma i kontakt med mig.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
92 inlägg.
Mona Sundberg Mona Sundberg skrev den 14 juni, 2021 kl. 19:22
Hej! Vad roligt att läsa om gården"Skäret". Om jag fattar det rätt är det där jag är född och uppvuxen till 9 års ålder. Pappa Henning Holmgren mamma Iris Holmgren.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tyckte om att läsa om Skäret. Är det Henning f 1923 och Iris f 1931 som är dina föräldrar? Jag har inte, som du ser, noterat att de bodde här och att du föddes här. Maila gärna och fyll i mina luckor så kan jag komplettera berättelsen om Skäret. Maila: tommy.edlund@hotmail.se
Bengt Nydahl Bengt Nydahl skrev den 21 mars, 2021 kl. 15:06
Har först nu vid 65 år ålder upptäckt att min farmor hade en bror som hette Johan Gotfrid Nydahl som näms i Göksnåres Historia.
Svar från admin: tommyedlund
Hej, då har du avlägsen släkt här i byn! Vet du hur Johan Gotfrid hamnade i Uppsala?
Per-Ulf Allmo Per-Ulf Allmo skrev den 12 februari, 2021 kl. 20:09
En otroligt gedigen forskning. Jag har visserligen förfäder i Hållnäs, men för närvarande försöker jag sammanställa vilka som har spelat nyckelharpa genom tiderna. Jag har ett foto som jag gärna skulle vilja vem det föreställer, men det går visst inte att bifoga här.
Svar från admin: tommyedlund
Hej! Du kan väl maila bilden till mej så ska jag kolla om det går att få fram nåt. Du har väl sett min berättelse om han som hamnade i Årsta hos Årstafrun som nyckelharpsspelare ? Han spelade bla för CM Bellman. Läs om Hans Hansson Hollstrand/Hollinder under Personer. Hälsningar Tommy tommy.edlund@hotmail.se
Maria Zettergren Maria Zettergren skrev den 27 januari, 2021 kl. 16:11
Hej! Vilken lyckosam googling. Här hittade jag min farfar Fredrik Zettergren, son till Johanna Ersdotter. Fredrik fick en son, min pappa, utanför äktenskapet. Han växte dock upp hos sin far och hans hustru Helena i Duvbo. Pappa är borta sen 10 år men jag minns att han berättade som sin barndom och även faster Edla som omnämns. Jag bor i Strängnäs och tydligen var de båda unga männen här och jobbade som drängar. Nu blev jag ju väldigt nyfiken på vilken gård det kan ha varit.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Vad roligt att du hittat dina anor i Göksnåre. Det hemman som hon föddes i kan du läsa om under rubriken Fastigheter, Göksnåre nr 4, Sörgården. Adressen är idag Göksnåre 223 och där bor Leif Sörehall som du då är släkt med på långt håll. Hör gärna av dej om du vill hjälpa mej fylla på i historien om och efterJohanna och Fredrik Hälsningar Tommy
Charlotta Lindgren Charlotta Lindgren skrev den 19 september, 2020 kl. 14:52
Hej! Väldigt intressant att läsa! Min mormor är Sonja SJökvist och hennes föräldrar är Berta Sandmark och Per (Pelle) SJökvist. Peller och Berta uppfostrade Sonjas dotter Ann Sjökvist (min mamma)
Svar från admin: tommyedlund
Hej, roligt att du tycker om läsningen. Det är fortfarande ett fint gammalt hus dina släktingar bodde i. Adressen är idag Göksnåre 143.
Sara Lindhé Sara Lindhé skrev den 28 juli, 2020 kl. 14:02
Hej, Vilken fantastisk hemsida, ett gediget och välskrivet arbete och jag är väldigt lyckligt lottad att du har skrivit så mycket om mina anor från Skaten. Jag hade ingen aning om att jag hade släkt i dessa trakter. Spenderade många långa sommarlov på Länsö hos mormor och morfar, och det är på morfars sida jag kan leta mig tillbaka till Hans Hansson och Margareta Johansdotter (Sats) via Jacob Hollstrand. Är rätt övertygad om att morfar inte heller hade en aning om detta släktband. Nyfikenheten hoppas jag på att stilla med ett framtida besök i trakten men till dess ser jag fram emot att läsa mer från dig och gräva i kyrkböcker. Vänligen, Sara Lindhé
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tycker om hemsidan. Hör av dej den dag du vill göra ett besök i trakten, du är välkommen till mej och du har avlägsna släktingar i byn Skaten. Jag hoppas du inte har missat Jacob Hollstrands bror Hans och hans berättelse som inbegriper både Bellman och Årstafrun.
Pia Ekeroth Pia Ekeroth skrev den 24 juli, 2020 kl. 22:51
Så kul att få träffa dig idag Tommy och prata om Nyhem. Kollar foton när jag kommer hem o ser vad jag kan hitta! Ha en fortsatt fin sommar!
Stefan Larsson Stefan Larsson skrev den 6 juni, 2020 kl. 18:20
Vilket imponerande jobb som gjorts för att beskriva Göksnåre och dess historia. Hittade ett foto av min farfar Karl Larsson från hans ungdom som jag aldrig sett tidigare, mycket roligt.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Stefan, roligt att du tycker om hemsidan. Det har sagts mej att du har/ har haft lite koll på gamla vägdragningar genom skogarna. Du kan väl höra av dej på mail eller varför inte komma förbi oss nån gång i sommar. Hälsningar Tommy
Birgitta Nordblom Birgitta Nordblom skrev den 8 april, 2020 kl. 08:41
Hej! Släktforskar sen 35 år tillbaka och började känna att jag nu kommit till vägs ände (har koll på de flesta av mina anor fr sl 15-1700-talet)! Min mor var genuin småländska, min far delade sin bakgrund mellan Bohuslän o Uppland! Det var min ff som hade alla sina rötter i Uppland/Vallonien. I Uppland är det fr a bruksorterna och Hållnäs, Julö som finns representerade. För några veckor sedan DNA-testade jag mig hos ”FamilyTree” och fick svaret för en knapp vecka sedan. Jag har alltså helt nyligen börjat titta på mina matchningar och upptäcker till min förvåning många gemensamma träffar med Åland/Finland och svenska ostkusten. Helt nytt för mig! Nu till mina frågor och funderingar: finns det historiskt kända kopplingar mellan dessa platser och är det isf gm vallonerna eller Hållnäsfolket? MVH, från vår sommarstuga på Årnäshalvön, i Halland, Birgitta Nordblom.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Birgitta! Det är en intressant fråga du ställer, jag har själv funderat på detta. Jag har inte någonstans i min forskning stött på någon koppling till Åland. Vallonerna var ju smeder även om många av dem blev kolare och annat så där tror jag inte att det finns någon speciell anledning till varför de skulle ha kontakt eller förbindelser över havet. I Hållnäs var väldigt många fiskare på hel- eller deltid men det var främst kustfiske. Säkerligen fanns det de, speciellt på senare tid, som hade kontakter där men jag tror att det var mer vanligt längre söderut efter kusten. Från Grisslehamn fanns tex postbåten som seglades och roddes till och från Åland.
Per-Olov Jernström Per-Olov Jernström skrev den 7 april, 2020 kl. 15:01
Mycket intressant läsning som jag kanske kan få nytta av i min egna släktforskning då jag vet att jag har förfäder som kommer från Hållnäs. Pelle från Larsbo, Österlövsta.
Ove Löfqvist Ove Löfqvist skrev den 16 mars, 2020 kl. 15:26
Mycket bra skrivet avsnitt om Rundskär? Men berätta hur du hittade Anna Brita Löfs dödsdatum och plats. Har sökt henne i flera år och hon försvann i Uppsala.?
Svar från admin: tommyedlund
Hej och tack. Jag letade i de olika församlingarna i Uppsala och hittade henne i Uppsala Domkyrkoförsamlings inflyttningslängd. Den har ett eminent personregister.
Anders Ahlberg Anders Ahlberg skrev den 17 februari, 2020 kl. 11:17
Se även Österlövsta AI:4b sid 80 Gåsvastebo Rote Bildid: C0004763_00100 och sid 139 SVAR Bildid: C0004763_00161
Anders Ahlberg Anders Ahlberg skrev den 17 februari, 2020 kl. 10:17
Under Göksnåre 1B står "Frälsebonden Matts Ersson Åkerlöf (25/3 1801-6/4 1876) och Kaisa Stina Persdotter (9/9 1811-5/10 1871) Hon är dotter i huset. Han är född med föräldrarna dagakarlen Olof Ersson (1751-1814) och Stina Jansdotter (1755-) i Åkerby Bruk." Mats Erssons föräldrar är : Eric Åkerlöf och Maria Sophia Wahlman i Österlövsta. Se bouppteckning efter Eric Åkerlöf, SVAR Bildid: C0104813_00271
Svar från admin: tommyedlund
Hej och tack för dina uppgifter. Du har helt rätt och det är nu justerat Hälsningar Tommy
Ann-Charlotte Ann-Charlotte skrev den 14 januari, 2020 kl. 22:14
Hej, vilken fantastisk sida och vilket arbete som ligger bakom. Jag tillhör ättlingar från Wesström under Göksnåre 10, 4:7 Nyhem och Nyböle. Inlägg för 1886-1888 Skomakare Johan Fredrik Wesström är min Farmors Farfar 🙂 Finns det mer berättelser kring dom att ta del av? Försöker hitta bilder på hur det kan ha sett ut på den tiden också. Tack så hemskt mycket 🙂 //MvhAnn-Charlotte
Svar från admin: tommyedlund
Hej, vad roligt att du tycker om sidan. Jag känner de som har Nyhem som sommarställe nu, det är väldigt fint där. Nyböle står tyvärr tomt med skogen tätt inpå. Synd på ett så gammal anrikt och relativt välmående hemman. Det vore roligt om du vill berätta om din släktlinje dit. Gärna med så mycket uppgifter som möjligt och kanske nåt gammalt foto eller så ? Maila mej, tommy.edlund@hotmail.se
Peter Lorin Peter Lorin skrev den 8 januari, 2020 kl. 20:15
Vilken fantastiskt fin och intressant hemsida, dessutom snyggt designad! Imponerande! Jag känner till Göksnåre och Hållnäs mycket väl efter att ha spenderat varje sommar där mellan 1962 och 1980, hos mina kära morföräldrar i Lissbo! Några gånger varje sommar blev det också en cykeltur via Malen till Göksnåre. Fina minnen!
Svar från admin: tommyedlund
Hej Peter och tack för berömmet! Alltid roligt när nån uppskattar det man gör. Har du hittat någon av dina anfädrar i mina berättelser ? Det finns många kopplingar mellan Lissbo och Göksnåre. Hälsningar Tommy
Veronica Stattin Veronica Stattin skrev den 22 december, 2019 kl. 20:13
Tusen tack för dessa berättelser! Jag är barnbarns barn till familjen Karl-Erik Österberg och har aldrig fått höra något om deras liv. Detta var guld värt, speciellt som jag har svårt att hitta ens namnen på ättlingarna!
Svar från admin: tommyedlund
Hej, vad roligt att du hittat hit och till dina släktingar. Jag såg i mina dokument att jag hade kompletterat berättelsen om honom. Det har jag nu publicerat så nu har du ännu mer att läsa. Hör gärna av dej och berätta om din gren av hans ättlingar. Maila mej på tommy.edlund@hotmail.se så kan jag fylla på berättelsen om Karl Eriks släkt. Om du upptäcker nåt fel så berätta så jag får möjlighet att fixa till det. Hälsningar Tommy
Kerstin Axelsson Kerstin Axelsson skrev den 9 juli, 2019 kl. 16:57
Varmt tack för insläpp, jag har suttit flera timmar, lyckats hitta min farfarsfar Anders Gustav Andersson, f.12 augusti 1837 och flera generationer bakåt , Kumlet och Sörgården. Det enda jag visste var att han var född i Göksnåre. Gedigen hemsida!!!!!! Själv bor jag i Vavdstorpen sen 37 år..... Forskat på min morfarsfar tidigare, han härstammar från Ängvreta, utvandrade till Försäter i Österlövsta församling, när frälsegården gick i konkurs!!!! Spännande att läsa om förfäderna, sorgligt också ibland, men jag förstår nu varför jag alltid känt mig hemma i Hållnäs Sommarhälsning Kerstin
Svar från admin: tommyedlund
Hej Kerstin! Roligt att du tycker om hemsidan. Ett tips: Läs också under Berättelser om allt möjligt från Upplandslagen år 1296 till Jordbruksundersökningarna 1916 och 1944. En hel del om det samhälle och liv dina förfäder levde. Hälsningar Tommy
Fredrika Nordahl Westin Fredrika Nordahl Westin skrev den 9 juli, 2019 kl. 10:14
Hej! Ni skriver om Maja-Brita Andersdotter att hon flyttade in i ett hus på Smedjegatan i nuvarande Gamla Gefle. Jag undrar vilket nummer på Smedjegatan det var, och vilken källa ni har till denna uppgift.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Det var på Smedjegatan 10 de bodde. Uppgifterna om henne och hennes man finns i Gefle Heliga Trefaldighets Husförhörslängd 1861-1865, östra delen s 158 (SE/ HLA/1010056/AI/16a) Där står att fastigheten 146 ½ ägs av klensmeden Erik Öbrink (6/1 1823-) från Torsåker. Där står också att fastigheten ägs av klensmeden P. E. Öbrink sterbhusdelägare, lite oklart varför. Med kvartersnamnet 146 1/2 kan man sen via Gefle stads adresskalender för 1862 ( finns på Gävle kommuns hemsida) hitta att det är Smedjegatan 10. Hälsningar Tommy
Sven Holdar Sven Holdar skrev den 13 juni, 2019 kl. 19:54
Hej Tommy, det blev lite senare, men jag och min son Leif tar vägarna förbi Göksnåre och vi tar med oss den släktforskning vi gjorde på 80-talet nu på lördag eftermiddag (15e). Om ni är inte hemma är det OK men vi tar svängen upp mot Norduppland i alla fall. Sven
Sven Holdar Sven Holdar skrev den 30 mars, 2019 kl. 21:45
Såg hemsidan när vi kom hem från en sväng till Göksnåre idag i samband med besök i norra Uppland för att visa våra pojkar varifrån vårt namn härstammar. Och det är från Per Holldahl som flyttade från Göksnåre en gång i tiden. Sista gången jag var i Göksnåre var 1985 då hela släkten åkte ut på en busstur genom Uppland för att söka våra rötter. Mycket intressant med denna sida och jag lärde mig om Snickars vilket jag inte kände till tidigare. Vore kul att lära sig lite mer på plats och vi räknar med att komma tillbaks någon gång i maj då vi gillade Hållnästrakten mycket. Sven
Svar från admin: tommyedlund
Du är hjärtligt välkommen att hälsa på. Jag håller till i Göksnåre 167, sista huset i byn på vägen mot Ängskär. Vi är där de flesta helger efter påsk. Hälsningar Tommy