Gästbok

Skriv gärna i gästboken om du har några frågor, information som du tror kan vara intressant eller om du vill komma i kontakt med mig.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Per Lööf Per Lööf skrev den 29 september, 2018 den 15:40:
Hej, jag har nyss börjat släktforska. Mina anfäder kommer från Hållnäs. Farfars farfar hette Johan Löf, född 1815 och var Båtsman. Han var gift med Kajsa Lotta Löfving, född 1819. De bodde i båtsmanstorpet Ålrböle. När jag tittar under Fastigheter så finner jag en Jan Jansson Hållqvist Löf, gift med Caisa Lotta Löfving. Födelseåren stämmer. Bytte han namn till Johan och var Löf ett soldatnamn man blev tilldelad? De fick 1852 en son, Per August Löf († 1902), som senare bosatte sig i Kallnäs båtsmanstorp och där föddes bl a min farfar. Jag besökte torpet när jag var barn men det är nu rivet. Kvar lär endast matkällaren finnas. Det vore intressant att läsa om Kallnäs.
Svar från admin: tommyedlund
Hej! Vad roligt att du börjat släktforska! Man var inte så noga med namnen på den tiden, eller åtminstone var det inte så noga med hur man skrev, de flesta var ju inte heller läs- och skrivkunniga. Jan/Johan(Johannes, Peter/Petter/Petrus, Maja/Margareta/Greta är några exempel på där de skrivna namnen kan variera. Namnet Löf är mycket riktigt det namn som, de flesta, båtsmännen i byn fick. Många behöll detta namn även efter tiden som båtsman. Byn Kallnäs som ursprungligen är en del av Göksnåre har jag ännu inte hunnit med att forska så mycket om. Jag vet, efter ett besök, att de flesta husen är rivna. I min historiebeskrivning av byn har jag skrivit " Byn Kallnäs säljs av Göksnåre by till De Geer 1669 för 100 ducater specie" Om du har uppgifter och material, tex bilder, om hus och personer i tex Kallnäs så kan du väl höra av dej och visa/berätta ? Om du har några fler frågor så är det bara att mala: tommy.edlund@hotmail.se Hälsningar Tommy