Gästbok

Skriv gärna i gästboken om du har några frågor, information som du tror kan vara intressant eller om du vill komma i kontakt med mig.

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
96 inlägg.
Fredrik Ehmer Fredrik Ehmer skrev den 5 januari, 2022 kl. 21:51
Hej! Hittade din sida av en slump när jag sökte på mina släktnamn. Min farmors far var Axel Hållman, som du skrivit om i dina biografier. Farmor Ingrid Ehmer är idag 95 år och har ofta berättat om vår familjehistoria, vilken jag värderar högt. Tack för ditt arbete med denna sida och hör gärna av dig om du tror att vi kan komplettera med något. Allt gott och god fortsättning
Svar från admin: tommyedlund
Roligt att du tyckte om vad du hittade här. Jag är alltid intresserad av nya uppgifter. Jag mailar dej.
Gunilla Larsson Gunilla Larsson skrev den 29 december, 2021 kl. 14:23
Hej! Vilket arbete du lagt ner! Imponerande! Min morfar nämns i texten, Karl Ture Forsberg, så kul! Han benämns som oäkting, vilket han var när han föddes! Men hans föräldrar gifte sig senare, trots att de var kusiner! Några namn bland mina släktingar har blivit fel. Hör av dig om du vill ha rätt uppgifter!
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tycker om hemsidan. Jag vill naturligtvis ha så mycket rätt uppgifter som möjligt. Det är bara tacksamt att få hjälp av den som sitter inne med dessa.
Malin Strömberg Malin Strömberg skrev den 21 september, 2021 kl. 15:27
Jag blev så glad att få reda på lite mera om min släkting Lydia Hedvig Bolin. Har du stött på mera information om släkten Bolin från västland?! Så är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Mvh Malin Strömberg
Svar från admin: tommyedlund
Hej Mailin! Jag har nu kompletterat berättelsen med Lydia Hedvigs liv och barn. Om du vet mer efter det jag skrivit så hör gärna av dej på mail. (tommy.edlund@hotmail.se) Om du söker på Bolin på hemsidan så finns det fler, jag vet inte om de tillhör samma släkt. Hälsningar Tommy
Leena Marandi Åker Leena Marandi Åker skrev den 19 augusti, 2021 kl. 08:52
Hej! Vi har sommarstuga på Lugna vägen i Ängskär. På tomten finns en fd kolmila. Vet du något om den eller området i övrigt? Vänliga hälsningar Leena Marandi Åket Tfn 0727301432
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Hela området tillhör den urspungliga GöksnårebynI och i och med att de flesta hemman i byn blev uppköpta av Leufsta bruk hamnade markerna senare i skogsbolaget Korsnäs ägo. I början på 1960-talet styckade de av området och sålde ut tomter för sommarstugor. Det styckades av betydligt fler än de som idag är egna fastigheter. Vad jag har hört berodde det på att tillgången på dricksvatten inte räckte till. Kolmilor fanns överallt i trakterna, sen 1600-talet för att skapa träkol till bruket men efter att det lades ner 1926 fortsatte man att kola tills siutet av andra världskriget. Den träkolen skeppades ut via Kolhuset på Ängskärsklubb, det som nu återuppbyggts. Nu finns kartorna att beskåda. Titta under Bilder. Det är Block 12 som visar den yta som blev sommarstugeområdet. Där finns åtminstone 2 kolmilor redovisade. Båthusfjärden, Handviken och Torpet Rundskär får man ha som utgångspunkt. Tänk också på att den nuvarande asfaltvägen är i en ny sträckning som inte finns 1924.
Mona Sundberg Mona Sundberg skrev den 14 juni, 2021 kl. 19:22
Hej! Vad roligt att läsa om gården"Skäret". Om jag fattar det rätt är det där jag är född och uppvuxen till 9 års ålder. Pappa Henning Holmgren mamma Iris Holmgren.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tyckte om att läsa om Skäret. Är det Henning f 1923 och Iris f 1931 som är dina föräldrar? Jag har inte, som du ser, noterat att de bodde här och att du föddes här. Maila gärna och fyll i mina luckor så kan jag komplettera berättelsen om Skäret. Maila: tommy.edlund@hotmail.se
Bengt Nydahl Bengt Nydahl skrev den 21 mars, 2021 kl. 15:06
Har först nu vid 65 år ålder upptäckt att min farmor hade en bror som hette Johan Gotfrid Nydahl som näms i Göksnåres Historia.
Svar från admin: tommyedlund
Hej, då har du avlägsen släkt här i byn! Vet du hur Johan Gotfrid hamnade i Uppsala?
Per-Ulf Allmo Per-Ulf Allmo skrev den 12 februari, 2021 kl. 20:09
En otroligt gedigen forskning. Jag har visserligen förfäder i Hållnäs, men för närvarande försöker jag sammanställa vilka som har spelat nyckelharpa genom tiderna. Jag har ett foto som jag gärna skulle vilja vem det föreställer, men det går visst inte att bifoga här.
Svar från admin: tommyedlund
Hej! Du kan väl maila bilden till mej så ska jag kolla om det går att få fram nåt. Du har väl sett min berättelse om han som hamnade i Årsta hos Årstafrun som nyckelharpsspelare ? Han spelade bla för CM Bellman. Läs om Hans Hansson Hollstrand/Hollinder under Personer. Hälsningar Tommy tommy.edlund@hotmail.se
Maria Zettergren Maria Zettergren skrev den 27 januari, 2021 kl. 16:11
Hej! Vilken lyckosam googling. Här hittade jag min farfar Fredrik Zettergren, son till Johanna Ersdotter. Fredrik fick en son, min pappa, utanför äktenskapet. Han växte dock upp hos sin far och hans hustru Helena i Duvbo. Pappa är borta sen 10 år men jag minns att han berättade som sin barndom och även faster Edla som omnämns. Jag bor i Strängnäs och tydligen var de båda unga männen här och jobbade som drängar. Nu blev jag ju väldigt nyfiken på vilken gård det kan ha varit.
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Vad roligt att du hittat dina anor i Göksnåre. Det hemman som hon föddes i kan du läsa om under rubriken Fastigheter, Göksnåre nr 4, Sörgården. Adressen är idag Göksnåre 223 och där bor Leif Sörehall som du då är släkt med på långt håll. Hör gärna av dej om du vill hjälpa mej fylla på i historien om och efterJohanna och Fredrik Hälsningar Tommy
Charlotta Lindgren Charlotta Lindgren skrev den 19 september, 2020 kl. 14:52
Hej! Väldigt intressant att läsa! Min mormor är Sonja SJökvist och hennes föräldrar är Berta Sandmark och Per (Pelle) SJökvist. Peller och Berta uppfostrade Sonjas dotter Ann Sjökvist (min mamma)
Svar från admin: tommyedlund
Hej, roligt att du tycker om läsningen. Det är fortfarande ett fint gammalt hus dina släktingar bodde i. Adressen är idag Göksnåre 143.
Sara Lindhé Sara Lindhé skrev den 28 juli, 2020 kl. 14:02
Hej, Vilken fantastisk hemsida, ett gediget och välskrivet arbete och jag är väldigt lyckligt lottad att du har skrivit så mycket om mina anor från Skaten. Jag hade ingen aning om att jag hade släkt i dessa trakter. Spenderade många långa sommarlov på Länsö hos mormor och morfar, och det är på morfars sida jag kan leta mig tillbaka till Hans Hansson och Margareta Johansdotter (Sats) via Jacob Hollstrand. Är rätt övertygad om att morfar inte heller hade en aning om detta släktband. Nyfikenheten hoppas jag på att stilla med ett framtida besök i trakten men till dess ser jag fram emot att läsa mer från dig och gräva i kyrkböcker. Vänligen, Sara Lindhé
Svar från admin: tommyedlund
Hej ! Roligt att du tycker om hemsidan. Hör av dej den dag du vill göra ett besök i trakten, du är välkommen till mej och du har avlägsna släktingar i byn Skaten. Jag hoppas du inte har missat Jacob Hollstrands bror Hans och hans berättelse som inbegriper både Bellman och Årstafrun.
Pia Ekeroth Pia Ekeroth skrev den 24 juli, 2020 kl. 22:51
Så kul att få träffa dig idag Tommy och prata om Nyhem. Kollar foton när jag kommer hem o ser vad jag kan hitta! Ha en fortsatt fin sommar!
Stefan Larsson Stefan Larsson skrev den 6 juni, 2020 kl. 18:20
Vilket imponerande jobb som gjorts för att beskriva Göksnåre och dess historia. Hittade ett foto av min farfar Karl Larsson från hans ungdom som jag aldrig sett tidigare, mycket roligt.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Stefan, roligt att du tycker om hemsidan. Det har sagts mej att du har/ har haft lite koll på gamla vägdragningar genom skogarna. Du kan väl höra av dej på mail eller varför inte komma förbi oss nån gång i sommar. Hälsningar Tommy
Birgitta Nordblom Birgitta Nordblom skrev den 8 april, 2020 kl. 08:41
Hej! Släktforskar sen 35 år tillbaka och började känna att jag nu kommit till vägs ände (har koll på de flesta av mina anor fr sl 15-1700-talet)! Min mor var genuin småländska, min far delade sin bakgrund mellan Bohuslän o Uppland! Det var min ff som hade alla sina rötter i Uppland/Vallonien. I Uppland är det fr a bruksorterna och Hållnäs, Julö som finns representerade. För några veckor sedan DNA-testade jag mig hos ”FamilyTree” och fick svaret för en knapp vecka sedan. Jag har alltså helt nyligen börjat titta på mina matchningar och upptäcker till min förvåning många gemensamma träffar med Åland/Finland och svenska ostkusten. Helt nytt för mig! Nu till mina frågor och funderingar: finns det historiskt kända kopplingar mellan dessa platser och är det isf gm vallonerna eller Hållnäsfolket? MVH, från vår sommarstuga på Årnäshalvön, i Halland, Birgitta Nordblom.
Svar från admin: tommyedlund
Hej Birgitta! Det är en intressant fråga du ställer, jag har själv funderat på detta. Jag har inte någonstans i min forskning stött på någon koppling till Åland. Vallonerna var ju smeder även om många av dem blev kolare och annat så där tror jag inte att det finns någon speciell anledning till varför de skulle ha kontakt eller förbindelser över havet. I Hållnäs var väldigt många fiskare på hel- eller deltid men det var främst kustfiske. Säkerligen fanns det de, speciellt på senare tid, som hade kontakter där men jag tror att det var mer vanligt längre söderut efter kusten. Från Grisslehamn fanns tex postbåten som seglades och roddes till och från Åland.
Per-Olov Jernström Per-Olov Jernström skrev den 7 april, 2020 kl. 15:01
Mycket intressant läsning som jag kanske kan få nytta av i min egna släktforskning då jag vet att jag har förfäder som kommer från Hållnäs. Pelle från Larsbo, Österlövsta.
Ove Löfqvist Ove Löfqvist skrev den 16 mars, 2020 kl. 15:26
Mycket bra skrivet avsnitt om Rundskär? Men berätta hur du hittade Anna Brita Löfs dödsdatum och plats. Har sökt henne i flera år och hon försvann i Uppsala.?
Svar från admin: tommyedlund
Hej och tack. Jag letade i de olika församlingarna i Uppsala och hittade henne i Uppsala Domkyrkoförsamlings inflyttningslängd. Den har ett eminent personregister.
Anders Ahlberg Anders Ahlberg skrev den 17 februari, 2020 kl. 11:17
Se även Österlövsta AI:4b sid 80 Gåsvastebo Rote Bildid: C0004763_00100 och sid 139 SVAR Bildid: C0004763_00161
Anders Ahlberg Anders Ahlberg skrev den 17 februari, 2020 kl. 10:17
Under Göksnåre 1B står "Frälsebonden Matts Ersson Åkerlöf (25/3 1801-6/4 1876) och Kaisa Stina Persdotter (9/9 1811-5/10 1871) Hon är dotter i huset. Han är född med föräldrarna dagakarlen Olof Ersson (1751-1814) och Stina Jansdotter (1755-) i Åkerby Bruk." Mats Erssons föräldrar är : Eric Åkerlöf och Maria Sophia Wahlman i Österlövsta. Se bouppteckning efter Eric Åkerlöf, SVAR Bildid: C0104813_00271
Svar från admin: tommyedlund
Hej och tack för dina uppgifter. Du har helt rätt och det är nu justerat Hälsningar Tommy
Ann-Charlotte Ann-Charlotte skrev den 14 januari, 2020 kl. 22:14
Hej, vilken fantastisk sida och vilket arbete som ligger bakom. Jag tillhör ättlingar från Wesström under Göksnåre 10, 4:7 Nyhem och Nyböle. Inlägg för 1886-1888 Skomakare Johan Fredrik Wesström är min Farmors Farfar 🙂 Finns det mer berättelser kring dom att ta del av? Försöker hitta bilder på hur det kan ha sett ut på den tiden också. Tack så hemskt mycket 🙂 //MvhAnn-Charlotte
Svar från admin: tommyedlund
Hej, vad roligt att du tycker om sidan. Jag känner de som har Nyhem som sommarställe nu, det är väldigt fint där. Nyböle står tyvärr tomt med skogen tätt inpå. Synd på ett så gammal anrikt och relativt välmående hemman. Det vore roligt om du vill berätta om din släktlinje dit. Gärna med så mycket uppgifter som möjligt och kanske nåt gammalt foto eller så ? Maila mej, tommy.edlund@hotmail.se
Peter Lorin Peter Lorin skrev den 8 januari, 2020 kl. 20:15
Vilken fantastiskt fin och intressant hemsida, dessutom snyggt designad! Imponerande! Jag känner till Göksnåre och Hållnäs mycket väl efter att ha spenderat varje sommar där mellan 1962 och 1980, hos mina kära morföräldrar i Lissbo! Några gånger varje sommar blev det också en cykeltur via Malen till Göksnåre. Fina minnen!
Svar från admin: tommyedlund
Hej Peter och tack för berömmet! Alltid roligt när nån uppskattar det man gör. Har du hittat någon av dina anfädrar i mina berättelser ? Det finns många kopplingar mellan Lissbo och Göksnåre. Hälsningar Tommy
Veronica Stattin Veronica Stattin skrev den 22 december, 2019 kl. 20:13
Tusen tack för dessa berättelser! Jag är barnbarns barn till familjen Karl-Erik Österberg och har aldrig fått höra något om deras liv. Detta var guld värt, speciellt som jag har svårt att hitta ens namnen på ättlingarna!
Svar från admin: tommyedlund
Hej, vad roligt att du hittat hit och till dina släktingar. Jag såg i mina dokument att jag hade kompletterat berättelsen om honom. Det har jag nu publicerat så nu har du ännu mer att läsa. Hör gärna av dej och berätta om din gren av hans ättlingar. Maila mej på tommy.edlund@hotmail.se så kan jag fylla på berättelsen om Karl Eriks släkt. Om du upptäcker nåt fel så berätta så jag får möjlighet att fixa till det. Hälsningar Tommy